Community

all round cooking platform

ARCP

 

Community

 

ARCP heeft de maatschappelijke doelstelling om vroegtijdige uitstap bij koksopleidingen terug te dringen en de passie in de branche te vergroten.

Sluit je aan bij onze community

Koks, restaurants en opleidingsinstituten zijn van harte welkom om zich aan te sluiten bij onze community.

Samen kunnen we werken aan meer passie in de horeca en het terugdringen van vroegtijdig schoolverlaten.

ARCP opent deuren

Werk jij al lang bij hetzelfde bedrijf en kom je maar niet verder? Doe je een koks-opleiding en loop je vast? Weet je niet of kok zijn wel echt iets voor je is? Neem dan vrijblijvend contact op met ons op. Met een uitgebreid netwerk van horecabedrijven en professionele koks openen we deuren en halen we je twijfel weg! Dat doen we in de meeste gevallen nog gratis ook. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Praktijkstage voor leerling-koks

In de praktijk leer je het best. Maar als je bijvoorbeeld nooit in een restaurant terechtkomt waar ze vis fileren, dan mis je die ervaring. Dat geldt voor de verwerking van alle verse producten. Doordat steeds meer restaurants alle producten geschild, gefileerd en geportioneerd laten binnenkomen, is sprake van uitholling van het vak. Tijdens een tweeweekse stage doe je belangrijke productkennis op bij verschillende leveranciers van vis, groente en vlees. Bij diverse restaurants leer je in de praktijk koken met deze verse ingrediënten.

Uitwisselingstrajecten voor leerling-koks

In een uitwisselingstraject doe je ervaring op bij verschillende restaurants en ga je koken op elk niveau, van banqueting tot à la carte. Zo heb je pas echt de kans om te ontdekken waar je ware passie ligt.